Моментален број на посетители:
482
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
МАРКЕТИНГ - ЦЕНОВНИЦИ
 
Ценовникот за рекламирање и брендирање на автобусите согласно договорот го извршува реномираната компанија МАРАТОН.
 
Ценовник на рекламирање и рекламни површини.
 
  • Внатрешни површини
  • Билборди - кај транспортен центар
  • Рекламни рачки
 
 
Цената за закуп на внатрешниот рекламен простор во автобусите изнесува:
 
ЕДИНЕЧЕН АВТОБУС
Површини
1 месец
3 месеци
6 месеци
9 месеци
12 месеци
P1 (258cm x 40cm)
54
80
120
167
200
P2 (212cm x 40cm)
40
60
89
121
145
P3 (138cm x 40cm)
25
37
55
75
90
PZ (240cm x 40cm)
38
57
85
117
140
6P1+2P2+2P3+PZ
372
557
835
1163
1395
 
ЗГЛОБЕН АВТОБУС
Површини
1 месец
3 месеци
6 месеци
9 месеци
12 месеци
P1 (258cm x 27cm)
36
53
79
109
130
P2 (145cm x 40cm)
18
27
40
59
70
PZ (240cm x 27cm)
38
57
85
117
140
10P1+4P2+PZ
460
690
1035
1434
1720
 
ТАВАН
Аплицирање на целосниот внатрешен тавански дел од автобусот
 
1 месец
3 месеци
6 месеци
9 месеци
12 месеци
Единечен
436
654
981
1472
1766
Зглобен
654
981
1472
1766
2119
 
Понудените цени се изразени во евра (денарска противвредност) во кои не е пресметан ДДВ.
 
 
 
Цената за закуп на БИЛБОРДИ - осветлени лоцирани кај транспортен центар изнесува:
 
БИЛБОРДИ - осветлени лоцирани кај транспортен центар
БИЛБОРД осветлен (4m х 3,2m) ....................... 200 евра
БИЛБОРД осветлен (6m х 3,4m) ....................... 250 евра
 
Цените се изразени во евра (денарска противвредност) во кој не е вклучен ДДВ 18%.
ЦЕНИТЕ СЕ ДАДЕНИ ЗА ПЕРИОД ОД 5 (пет) недели.
 
 
 
Цената за закуп на рекламни рачки во автобусите изнесува:
 
ЕДИНЕЧЕН АВТОБУС
Број на автобуси
Број на рекламни
држачи во автобус
Цена по
рекламен држач
Цена по
автобус
1-2
10
15
150
3-20
10
14
140
21-40
10
13
130
41-60
10
12
120
61-80
10
11
110
81-100
10
10
100
 
ЗГЛОБЕН АВТОБУС
Број на автобуси
Број на рекламни
држачи во автобус
Цена по
рекламен држач
Цена по
автобус
1-2
15
14
210
3-5
15
13
195
6-10
15
12
180
11-15
15
11
165
16-17
15
10
150
 
Рекламниот простор е со димензии 11,8cm х 5,9cm.
Понудените цени се изразени во евра (денарска противвредност) во кои не е пресметан ДДВ.
 
 
 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.