Моментален број на посетители:
272
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
Известување
05 април 2020
 

 📣ПОСЛЕДНИ ТЕРМИНИ НА ПОАЃАЊЕ од ПОНЕДЕЛНИК (6.04.) до ПЕТОК (10.04.) 🚌

РАБ.ВРЕМЕ НА БИЛЕТАРНИЦИ
 
Почитувани корисници на јавниот превоз,
Ве потсетуваме дека јавниот превоз сообраќа по саботен возен ред, исклучок се линиите 9, 19, 20 и 23 кои сообраќаат по редуциран делничен возен ред.
 
❗️Со оглед на владината одлука за забрана за движење на населението (полициски час) од 5 до 21 часот, има измени во термините на последните поаѓања од вообичаеното.
 
❗️Билетарниците и центрите за персонализација почнуваат со работа од 7.30 часот, дел од нив не работат.
 
ПОСЛЕДНИ ПОАЃАЊА од ПОНЕДЕЛНИК (6.04.2020 год) до ПЕТОК (10.04.2020 год)
 
🚌ЛИНИИ НА ЈСП СКОПЈЕ
 
Линија 2          20 ч од Автокоманда               20 ч од Сарај
Линија 3          19.45 ч од Панорама              19.45 ч Сала Ј.Сандански
Линија 4          19 ч од Хром                           18.20 ч од 11.Октомври
Линија 5          19.54 ч од Н.Лисиче               19.54 ч од Дексион
Линија 7          20.08 ч од Г.Лисиче                19.54 ч од Карпош 3
Линија 15        19.22 ч од Н.Лисиче               19.22 ч од Карпош 4
Линија 16        19.31 ч од Пржино                  19.06 ч од Железара
Линија 21         20.05 ч од Тр.центар             19.10 ч од Бардовци
Линија 22        19.59 ч од Тр.центар              19.50 ч од Лепенец
Линија 24         20 ч од Припор                       20 ч од Тафталиџе 2
Линија 27         20.04 од Д.печат                    19.32 ч од Вардарска
Линија 41         19.57 од Тр.центар                19.57 ч од Драчево Типо
Линија 50         20 ч од Хиподром                   20 ч од Кл.центар
Линија 57         20.12 ч од Радишани             20.02 ч од Козле
Линија 59        19.05 ч од К.бара                    18.15 ч од Карпош
Линија 65В      20.08 ч од Тр.центар               20.08 ч Стајковци, Бр.пат
Линија 18        19.15 ч од Тр.центар               19.50 ч од Визбегово
Линија 31        19.30 ч од Тр.центар               18.45 ч од Д.Лисиче
Линија 47        18.50 од Тр.центар                  19.35 ч од Љубанци
Линија 51        18.20 ч од Тр.центар               19.10 ч од Студеничани
Линија 52        18.25 ч од Тр.центар               19.15 ч од Ржаничино
Линија 53        17.30 ч од Тр.центар               18.45 ч од Кат.бања
Линија 56        18.15 ч од Тр.центар               19.15 ч од Бојане
Линија 58а      19.10 ч од Тр.центар               18.10 ч од Св.Петка
Линија 58б      18.25 ч од Тр.центар               19.20 ч од Брзовец
Линија 60        18.45 ч од Тр.центар               19.30 ч од Матка
Линија 61        18.10 ч од Тр.центар               19 ч од Побожје
Линија 62        18.35 ч од Тр.центар               19.20 ч од Огњанци
Линија 63        18.20 ч од Тр.центар               19.10 ч од Мралино
Линија 65        18.30 ч од Тр.центар               19.30 ч од Раштак
Линија 66        18 ч од Тр.центар                    19.05 ч од Бучинци
Линија 67        19.30 ч од Тр.центар               19.35 ч од Зелениково
Линија 68        19.50 ч од Тр.центар               18.40 ч од Сушица
Линија 70        20.05 ч од Тр.центар               19.25 ч од Батинци
Линија 71        19.30 ч од Тр.центар               18.40 ч од Бањани
Линија 74        20 ч од Тр.центар                    19 ч од Количани
Линија 81        18 ч од Тр.центар                    19 ч од Горњанци
Линија 160      19.35 ч од Дексион                  20.15 ч од Г.Матка
Линија 164      20 ч од Волково                       20.15 ч од Никиштани
 
🚌ЛИНИИ НА ПРИВАТНИ ПРЕВОЗНИЦИ
 
Линија 9          19.50 ч од Кл.центар               19.10 ч од С.Север
Линија 9          19.50 ч од Кл.центар               19.10 ч од С.Север
Линија 11а      18 ч од Тр.центар                     19 ч Свиларе
Линија 12        19.10 ч од Шишево                  19.55 ч од Ск.саем
Линија 19        20 ч од Карпош 4                      20 ч од Ш.Оризари
Линија 20        19.49 ч од Тр.центар                19.49 ч од Ш.Оризари
Линија 22        19.23 ч од Тр.центар                19.32 ч од Лепенец
Линија 23        19.30 ч од Ченто                      19.48 ч од Дпечат
Линија 45        19.57 ч од Тр.центар                19.57 ч од Ченто
Линија 52        19.15 ч од Тр.центар                18.15 ч од Ржаничино
Линија 55        19.25 ч од Арачиново               18.45 ч од Тр.центар
Линија 61        19.10 ч од Тр.центар                 18.10 ч од Побожје
Линија 63        19.10 ч од Тр.центар                 18.20 ч од Мралино
 
❗️⏱РАБОТНО ВРЕМЕ НА БИЛЕТАРНИЦИ И ЦЕНТРИ ЗА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА
 
Билетарници
 
📍Не работат билетарниците кај Транспортен центар (на излез), таа кај Пошта, а затворени во наредниов период ќе бидат и билетарниците во населбите Радишани, Карпош 4 и Железара.
📍Времено се затворени и четири центри за персонализација, оној во Автокоманда (кај Шумарски факултет), во Аеродром, Влае и центарот за персонализација во просториите на ЈСП Турс.
 
📎Од 7.30 до 13 часот од понеделник до сабота ќе работат билетарниците во Бутел (кај поранешното кино), Кисела Вода, Лисиче и билетарницата во населба Даме Груев.
 
📎Од 7.30 до 14 до сабота ќе работат билетарниците во ГТЦ, Аеродром, Ѓорче Петров, Ново Лисиче, Буњаковец, Зелен пазар, Бутел (кај пазарот), а истото работно време ќе важи и за билетарниците во Маџари, Драчево, кај дирекција на ЈСП Скопје, Сарај и Дом на печат.
 
📎Во недела, од 7.30 до 13 часот ќе работат билетарниците во Ѓорче Петров, кај Зелен пазар и таа на излез кај Транспортен центар.
 
Центри за персонализација
 
📎Од 7.30 до 14 часот во сабота ќе работат центрите во Карпош 2, на Бит пазар и Транспортен центар.
Во недела ќе бидат затворени.
 
📎Ве потсетуваме дека услугите на ЈСП Скопје можат да се купат и во над сто маркети и трафики дел од секундарната продажна мрежа (прегледот на локации е достапен на фејсбук страната на ЈСП Скопје https://www.facebook.com/jspskopjee/ ), чие работно време зависи од одлуката на сопствениците на субјектите.
 
❗️Продолжуваат да важат одлуките за времено укинување на бесплатните годишни средношколски и студентски билети, а и натаму укината е одлуката за бесплатен превоз за возрасни лица во вторник, петок, сабота и недела.
 
❗️Времено и во наредниот период, не сообраќа туристичката линија, трите линии до Водно, а не работи ниту Жичарницата.
 
❗️ЈСП Скопје продолжува со секојдневна дезинфекција на сите возила вклучени во јавниот превоз.
 
❗️Апелираме до сите граѓани, рационално да го користат јавниот превоз, притоа да носат заштитна маска и ракавици и да се однесуваат во возилата согласно препораките за превенција од ширење на коронавирусот.
 
⏱Актуелниот режим на функционирање на возниот ред и работното време на билетарнците, важи сѐ до наредните препораки за превенција од ширење на коронавирусот.
 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.