Моментален број на посетители:
89
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
Известување
18 јули 2022
 

ДНЕВНИОТ БИЛЕТ ПОЧНА ДА СЕ ПРОДАВА И ВО ВОЗИЛАТА НА ЈСП

 

Почитувани корисници на јавниот превоз,

Ве информираме дека дневниот билет почна да се продава и во возилата на ЈСП Скопје. Тој чини 120 ден и важи за повеќекратно користење на сите линии во текот на еден ден, односно може да се користи за неограничен број преседнувања на сите линии, во период од 05 до 24 часот.

Досега, дневниот билет беше достапен единствено во билетарниците и центрите за персонализација на ЈСП Скопје.

Освен овој тип на билет, како олеснителна околност за сите оние корисници на јавниот превоз кои не поседуваат електронска картичка „Скопска“, постои опција за валидирање билет со мобилната апликација „Скопска“, која од неодамна е целосно функционална.

Апликацијата претставува замена за неперсонализираната електронска картичка „Скопска“, практично таа е виртуелна автобуска карта.

Апликацијата е достапна за корисници на „смарт“ мобилни телефони со Android или IOS оперативен систем.

Во случај на појавен проблем од било каква природа, корисниците можат да се обратат на apskopska@jsp.com.mk.

И натаму, корисниците на јавниот превоз билет можат да купат/валидираат со електронска картичка „Скопска“. Персонализираните картички се продаваат во центрите за персонализација на ЈСП Скопје и чинат 200 ден, а неперсонализираните во центрите за персонализација, во билетарнците на ЈСП, како и во возилата на ЈСП Скопје.

Неперсонализираната „Скопска“ чини 150 ден и на неа има две гратис возења.

Можност за купување/валидирање билет се нуди и со опцијата Mobipay (мобилно плаќање).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.