Моментален број на посетители:
514
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
Упатство за користење на делот со ВОЗЕН РЕД на веб страната на ЈСП СКОПЈЕ
30 август 2017
 

 Како полесно да го користите возниот ред на веб страната на ЈСП СКОПЈЕ

Во горното мени со притискање на Станици се појавува листа на сите станици (слика 1). Со одбирање на посакуваната станица и притискање на стрелката се отвора нова листа на која се испишани сите линии (слика 2).

 

Слика 1

 

Слика 2

  

На Слика2 одбрана е станицата ЦЕНТАР РЕКОРД-КОН ЗАПАД каде се прикажани  сите линии кои поминуваат на оваа станица и Преостанато време за кое автобусот ќе пристигне на станицата. Со притискање на копчето  на одбраната станица, ќе се отвори соодветниот возен ред за таа станица (слика 3).

 

Слика 3

   Со притискње на Линии од горното мени, се појавува листа на сите линии

(слика 4).

 

Слика 4

  

Со одбирање на посакуваната линија и притискање на стрелката се отвора нова листа со сите станици на соодветната линија (слика 5).

 

Слика 5

   Со притискање на копчето   се отвора планиран возен ред за соодветната станица (слика 6)

 

Слика 6

               НАПОМЕНА: Доколку сакате да ги отворите само почетните тргнувања на посакуваната линија, ќе ја одберете првата или последната станица на соодветната линија.

   Со притискање на копчето  во двете полиња од горното мени, Станици или Линии, ќе ја прикаже локацијата на посакуванта станица.

 

 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.