Моментален број на посетители:
591
 
 
 
Наскоро корисниците на веб страната на ЈСП ќе бидат во можност за планрање на патувањето
Информации за сите расположливи типови на билети, цени, можност за превземање на барање за издавање на билети ...
Информации за сите места во Скопје и пошироко каде корисниците на јавниот превоз можат да купат билети од сите типови и видови ...
 
СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА
23 ноември 2017
 

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

 

Најавената забрана за движење возила на патот до Средно Водно од страна на Град Скопје, за првпат ќе се воведе од наредниот викенд (25 и 26 ноември 2017 година).

Според планот, оваа забрана ќе важи во еден правец, од клучката за Сопиште до Средно Водно и од паркингот кај манастирот „Свети Пантелејмон“ до Средно Водно.

Забраната се планира да важи исклучиво за време на викендите (сабота и недела) и за време на државните празници.

Оваа забрана нема да се однесува на автобусите на Јавното сообраќајно претпријатие (ЈСП СКОПЈЕ), возилата на полицијата, противпожарната бригада, итната медицинска помош, возилата на штабовите за итни интервенции, како и на возилата со посебни одобренија.

За да им излезе пресрет на граѓаните што сакаат да се рекреираат на Водно, Градот Скопје воведува 2 (две) нови пробни автобуски линии што ќе сообраќаат по принципот на шатл-линии, односно, автобусите ќе се полнат со патници на почетната станица и ќе возат без застанување до Средно Водно. Едната автобуска линија ќе тргнува од пред катната гаража на улицата Свети Кирил и Методиј, а втората ќе тргнува од паркингот кај Цветниот пазар (Дом на печат).

За овие две пробни автобуси линии е најавен следниот возен ред:

 

 25А

Катна гаража                                   Средно Водно

 9:00    часот                                                  9:40 часот

 9:40  часот                                                 10:20 часот

10:20  часот                                                 11:00 часот

11:00  часот                                                 11:40 часот

12:20  часот                                                 12:20 часот

13:00  часот                                                 13:00 часот

 13:40 часот                                                 14:20 часот

14:20 часот                                                  15:00 часот

 

25Б

Цветен пазар (Дом на печат)           Средно Водно

  9:20    часот                                               10:00 часот

10:00  часот                                                 10:40 часот

10:40  часот                                                 11:20 часот

11:20  часот                                                 12:00 часот

12:00  часот                                                 12:40 часот

12:40  часот                                                 13:20 часот

13:20 часот                                                  14:00 часот

14:00 часот                                                 14:40 часот

14:40 часот                                                 15:20 часот

 

Покрај двете нови пробни автобуски линии, граѓаните ќе можат непречено да ги користат и двете постојни автобуски линии – линијата со број 25 до Средно Водно и линијата со број 28 до паркингот кај манастирот „Свети Пантелејмон“. Линијата со број 25 ќе претрпи мали измени во однос на возниот ред и ќе се движи по следниот распоред:

 

25                          

Транспортен центар              Средно Водно

  8:00 часот                                         8:40 часот

  9:00 часот                                         9:40 часот

  9:40 часот                                       10:40 часот

10:20 часот                                       11:40 часот

11:20 часот                                       12:40 часот

12:20 часот                                       13:40 часот

13:20 часот                                       14:40 часот

14:20 часот                                       15:40 часот

15:20 часот                                       17:00 часот

 

Воведувањето на забраната за движење моторни возила на патот до Средно Водно е дел од заложбите на Град Скопје за почист воздух и поздрава животна средина, имајќи го предвид пред се здравјето на граѓаните.

 
 
Јавно сообраќајно претпријатие Скопје - Изработка Unet Interactive 2009. Сите права се задржани.