ПРАШАЊА, ОДГОВОРИ И ПОПЛАКИ
 
СЕКОЈА НЕДЕЛА ДОАЃАМ ОД ДРУГ ГРАД ПОРАДИ ТОА ШТО СУМ СТУДЕН. 100 ПАТИ СЕ ИМАМ КАЧЕНО ВО 22 АВТОБУС СО ГОЛЕМ КУФЕР. ДЕНЕС ВО ЕДНОКАТЕН АБТОБУС 22 (НЕЗНАМ БРОЈ НА АВТОБУС ИЛИ РЕГИСТРАЦИЈА) ВО 4:30 ЧАСОТ СЕ КАЧИВ И ВОЗАЧОТ НЕ МЕ ПУШТИ ДА СЕ ВОЗАМ ПОРАДИ КУФЕРОТ ... ЗОШТО ДА НЕ МОЖАМ СО КУФЕР БАШ КАЈ НЕГО ? А АКО ИМА ТАКВО ОГРАНИЧУВАЊЕ ТОГАШ ЗОШТО ЧЕКААТ АВТОБУСИ КАЈ ТРАНСПОРТЕН ЦЕНТАР КАДЕ НОН СТОП ИМА ЛУЃЕ СО ТОРБИ И КУФЕРИ ?!!! ОДГОВОРЕТЕ МИ НА ОВИЕ ПРАШАЊА ... А АКО СУМ ВО ПРАВО ДА ПУШТИТЕ АПЕЛ ДО ВОЗАЧИТЕ ДА НЕ ИЗИГРАВААТ ПАТРИОТИ И ДА СИ ЈА ВРШАТ РАБОТАТА !
 
Согласно кодексот на однесување објавен на нашата web страна : Во возилата не е дозволено внесување: личен багаж чии димензии се поголеми од ( 100х60х25) или потешки од 30кг. оружје , високо запаливи, експлозовни, отровни и други опасни материи. предмети кои можат да го загрозат животот, здравјето на патниците и возачкиот персонал. внесување на велосипед, влез со ролери, лизгалки.
 
 
Почитувани, училишната слободна карта не функционира, каде да се обратиме.Поздрав
 
Ве молиме да се обратите во една од билетарите на ЈСП СКОПЈЕ или во некој од инфо центрите.
 
 
Сакам да пријавам несоодветно однесување на ваш шофер на државен автобус број 3 кој што тргнува од спортска сала МЗТ во 7:03h, поради недозволување на патниците да се симнат на посакуваната станица и покрај многуте опоменувања да застане. Се надевам дека за брзо време ке превземете соодветни мерки.
 
Ви Благодариме ќе превземеме соодветни мерки.
 
 
Kako mozam da izvadam slobodna i kolkavi se cenite?
 
Можете д отидете до најблиската билетара или инфо центар на ЈСП СКОПЈЕ и да одберете картичка согласно Вашите потреби.
 
 
Почитувани, Денеска од возачот автобус со број 22 бев оневозможена да се качам во истиот од причина што имав количка за пазарење полна (секако не беше потешка од 30кг колку што предвидува кодексот на однесување на патниците) и истиот на мое прашање зошто нема налепница за забрана ако таквата количка е забрането да се внесува само ми ја затвори вратата и си замина. Станува збор за приватен автобус со рег.ознака СК-6588-АД, а настанот се случи на автобуската станица кај пазарот во Горче Петров во насока кон Волково.Незнам дали е тоа автобус на здружението Слобода Превоз или Мак Експрес, ама ќе го дознаам и ќе го запишам и гаражниот број (оти мислам дека сега и приватниците имаат вакви броеви), а ќе го дознаам и името и презимето на шоферот, бидејќи истиот постојано вози на оваа линија. Вакво нешто имам видено дека им се случува и на повозрасни лица-пензионери кои пазарат со вакви колички како што имав денес јас, и истите беа оневозможени да се качат во автобус на приватните превозници на линијата 22, но не од истиов возач. Ве молам да ми одговорите што е во Ваша надлежност за превземање против ваквите возачи и дали истите се казнуваат и како. Настанов ќе го пријавам и во двете здруженија за да се воведе малку ред во однесувањето на возачите. Не се секогаш патниците главните виновници за лошото однесување во автобусите. Ви благодарам на отстапениот простор и време. Имајте убав ден. Со почит Е.П.
 
Бидејќи станува збор за приватен автобус Ве молиме да се обратите во Град Скопје - сектор за сообраќај.
 
 
12345678910...